Boozts köp av Rosemunde en bra match, väntas öka rörelseresultatet - Carlsquare

Nyhet

Boozts

Boozts köp av Rosemunde en bra match, väntas öka rörelseresultatet - Carlsquare

Boozt köp av Rosemunde, som säljer mode för kvinnor inom premiumsegmentet, utgör bolagets första satsning på att sälja ett eget klädmärke på sin plattform. Därmed vidgas vyerna från att man tidigare endast varit en ren återförsäljare, skriver Carlsquare i en kommentar.

Analyshuset gillar annars köpet då det anses vara en bra match till Boozt befintliga sortiment.

”Det är vår bedömning att förvärvet är en logisk del av en långsiktig strategi. Dels då det kompletterar bolagets roll som återförsäljare väl men adderar också värde genom att skapa unicitet i erbjudandet – som i sin tur är en konkurrensfördel”, skriver Carlsquare.

Carlsquare ser att Rosemunde-affären ökar Boozts rörelseresultat med 14-18 miljoner kronor till egna prognosen på 351 miljoner kronor under 2021.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev