Nyhet

Boozts

Boozts resultat i Q3 slog Carlsquares förväntningar

E-handelsbolaget Boozts rapport för det tredje kvartalet kom in över Carlsquares förväntan - med undantag för nettoomsättningen. Det framgår av en snabbkommentar.

Nettoomsättningen på 1 232 miljoner kronor var 11 miljoner lägre än vad Carlsquare estimerat på 1 243 miljoner.

Annars kom bruttomarginalen på 40,4 procent (42,8), att slå väntade 36,4 procent med råge.

Rörelseresultatet på 7,4 miljoner kronor var också betydligt bättre än väntade -12 miljoner kronor. Avvikelsen beror huvudsakligen på den högre än väntade bruttomarginalen, skriver Carlsquare.

Resultatet före skatt på 2,1 miljoner kronor var även det långt över estimaten på -16 miljoner kronor.

Carlsquare avser återkomma med reviderade prognoser samt en fullständig analysuppdatering inom kort.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Boozt

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Boozt

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt