Borregaard gynnade BNP Paribas Smart Food i juli, fonden rörde sig i sidled

Nyhet

Borregaard gynnade BNP Paribas Smart Food i juli, fonden rörde sig i sidled

Fonden BNP Paribas Smart Food minskade 0,03 procent i juli, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som var oförändrad under samma period. Sedan årsskiftet har fonden minskat 10,64 procent och är därmed sämre än index som har minskat 6,30 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren kommenterar marknaden i juli.

"Den globala akitemarknaden gick fortsatt starkt under juli. Vilket delvis drevs av positiva nyheter om potentiella vaccinkandidater av covid-19. Den sektor som presterade sämst under juli var Energi, trots att råoljepriserna steg. USA, Asien och tillväxtmarknader var de som gick bäst i juli medan Europa och Japan underpresterade."

Borregaard, Darling Ingredients och AGCO var de bolag om presterade bäst under månaden, medan DS Smith, Leroy Seafood och Sakata Seed genererade en negativ avkastning. Borregaard rapporterade starka resultat i juli som genererade i en stigande aktiekurs.

Man gjorde inga förändringar i portföljen.

BNP Paribas Smart Food, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent-0,03
Index MM, förändring i procent0,00
Fond i år, förändring i procent-10,64
Index i år, förändring i procent-6,30

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev