Börsaktuella Oatly gjorde en förlust på 60 miljoner dollar under 2020

Nyhet

{newsItem.title}

Börsaktuella Oatly gjorde en förlust på 60 miljoner dollar under 2020

Svenska Oatly, verksamma inom veganska konsumentvaror, kom att utöka sin förlust under 2020 jämfört med året innan. Samtidigt växer bolaget starkt. Det framgår av inskickade dokument till amerikanska finansinspektionen, SEC.

Omsättningen steg 106,6 procent till 421,4 miljoner dollar (204,0).

Rörelseresultatet blev -47,1 miljoner dollar (-30,8).

Resultatet efter skatt blev -60,4 miljoner dollar (-35,6).

Oatly har ansökt om notering i USA och initialt satt 100 miljoner dollar som det belopp man vill ta in. Den siffran kommer dock att justeras när bolaget fastställer villkoren för listningen.

Det senaste kapitaltillskottet kom i somras när bolaget fick in 200 miljoner dollar under en runda ledd av kaptitalbjässen Blackstone. Den gav bolaget en värdering på cirka 2 miljarder dollar. Oatly har flera kändisar på ägarlistan, inklusive Jay-Z och Oprah Winfrey.

Bloomberg News rapporterade i februari om att Oatly utvärderade en amerikansk notering som kan värdera det till cirka 10 miljarder dollar. Än så länge har bolaget inte kommunicerat de exakta villkoren för noteringen.

Oatly, MUSD2 0202 019Förändring
Nettoomsättning421,4204,0106,6%
Rörelseresultat-47,1-30,8
Nettoresultat-60,4-35,6


http://media.finwire.com/media/FWM005DE84-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Oatly

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Oatly

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev