Börsveckan ger köpråd för Contextvision, Qleanair och Götenehus, teckna CTEK

Nyhet

{newsItem.title}

Börsveckan ger köpråd för Contextvision, Qleanair och Götenehus, teckna CTEK

Börsveckan rekommenderar köp av Contextvision, Qleanair och Götenehus samt lämnar rådet teckna för CTEK i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för GHP, Detection Technology och Green Landscaping.

Batteriladdarleverantören CTEK kommer till börsen med Latour som ankarinvesterare. Bolagets solida position på den starka batterimarknaden bådar gott. Tveka inte att teckna, skriver Börsveckan.

Sjukvårdsbolaget GHP Specialty Cares aktie föll på ett tappat avtal i Förenade Arabemirate, men återhämtade sig snabbt på stora insiderköp från huvudägarna. Det är ett intressant bolag, men värderingen talar mot aktien, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

Finska Detection Technology fick se sina intäkter krympa under pandemin i fjol, men har nu gjort en fin comeback. Det gäller tyvärr även aktien, som nu värderas högt. Börsveckan ger rådet avvakta.

Norska Contextvision har visat motståndskraft under pandemin. Bolaget uppvisar nu återtillväxt och marknadsutsikterna ser ljusa ut. Börsveckan ser begränsad nedsida och bra potential samt upprepar sitt köpråd från 2019, trots en kursuppgång på 250 procent sedan dess.

Qleanair är tätt förknippade med rökkabiner som möter strukturell motvind. Bolaget har dock andra intressanta tillväxtben, bedömer tidningen och ger köpråd.

Green Landscaping har blivit en framgångsrik serieförvärvare, men historiken är svajig. "Vi tycker inte att aktien lockar till nuvarande värdering och ser större nedsida än uppsida", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Småhustillverkaren Götenehus har fått ett lyft av pandemin. Bolaget är en uppenbar vinnare, men aktien värderas fortsatt väldigt lågt. Tidningen ser en fyndvärdering och ger köpråd.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev