Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Ferronordic, Byggpartner och Scandi Standard, säljråd för Flat Capital

Börsveckan rekommenderar köp av Ferronordic, Byggpartner och Scandi Standard i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Medicover, Amido, Xvivo Perfusion, BE Group och Afry samt lämnar säljråd för Flat Capital.

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic levererar hög tillväxt med god lönsamhet. Trots kursrallyt ser aktien billig ut, bedömer Börsveckan som ger ett förnyat köpråd på tolv månaders sikt.

Vårdbolaget Medicover har varit en tydlig coronavinnare men oaktat pandemin har verksamheten tuffat på bra. Utsikterna är goda och värderingen är hög. Aktien har mer än dubblats sedan köprådet för ett år sedan. Tidningen sänker nu sitt råd till avvakta.

Investmentbolaget Flat Capital har rusat sedan noteringen på First North för en månad sedan.
Värderingen kring 35 kronor är orimligt hög när substansvärdet är 12 kronor och informationsgivningen är bedrövligt dålig, anser Börsveckan och lämnar säljråd.

Teknikbolaget Amido inom fastighetssektorn verkar i en glödhet bransch och fastighetsbolaget SBB:s ägande lyfter förutsättningarna för lönsam tillväxt. Tidningen väljer dock att avvakta med aktien.

Medicinteknikbolaget Xvivo Perfusion har lagt grunden för hög tillväxt och utsikterna för kommande år är ljusa. Värderingen är dock skyhög, varför Börsveckan väljer att avvakta.

Stålgrossisten BE Group har rusat 180 procent sedan tidningens köpråd i våras. "Det är läge att plocka hem vinsten för denna gång", skriver Börsveckan och sänker till råd till avvakta.

Byggbolaget Byggpartner har en stabil historik och stark orderbok. Värderingen är också attraktiv, bedömer tidningen som förnyar sitt köpråd på tolv månaders sikt.

Teknikkonsultbranschen tuffar på bra och så även Afry. Börsveckan ser dock inget uppebart köpläge och väljer att avvakta.

Kycklingsbolaget Scandi Standard har en mängd problem att hantera och historiken är svag. Värderingen är låg, men så är även förväntningarna. Nu väntar en storstädning under 2022. "Det blir ett chansköp för den som inte skyr risk", skriver tidningen i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt