Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Ferronordic, Byggpartner och Scandi Standard, säljråd för Flat Capital

Börsveckan rekommenderar köp av Ferronordic, Byggpartner och Scandi Standard i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Medicover, Amido, Xvivo Perfusion, BE Group och Afry samt lämnar säljråd för Flat Capital.

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic levererar hög tillväxt med god lönsamhet. Trots kursrallyt ser aktien billig ut, bedömer Börsveckan som ger ett förnyat köpråd på tolv månaders sikt.

Vårdbolaget Medicover har varit en tydlig coronavinnare men oaktat pandemin har verksamheten tuffat på bra. Utsikterna är goda och värderingen är hög. Aktien har mer än dubblats sedan köprådet för ett år sedan. Tidningen sänker nu sitt råd till avvakta.

Investmentbolaget Flat Capital har rusat sedan noteringen på First North för en månad sedan.
Värderingen kring 35 kronor är orimligt hög när substansvärdet är 12 kronor och informationsgivningen är bedrövligt dålig, anser Börsveckan och lämnar säljråd.

Teknikbolaget Amido inom fastighetssektorn verkar i en glödhet bransch och fastighetsbolaget SBB:s ägande lyfter förutsättningarna för lönsam tillväxt. Tidningen väljer dock att avvakta med aktien.

Medicinteknikbolaget Xvivo Perfusion har lagt grunden för hög tillväxt och utsikterna för kommande år är ljusa. Värderingen är dock skyhög, varför Börsveckan väljer att avvakta.

Stålgrossisten BE Group har rusat 180 procent sedan tidningens köpråd i våras. "Det är läge att plocka hem vinsten för denna gång", skriver Börsveckan och sänker till råd till avvakta.

Byggbolaget Byggpartner har en stabil historik och stark orderbok. Värderingen är också attraktiv, bedömer tidningen som förnyar sitt köpråd på tolv månaders sikt.

Teknikkonsultbranschen tuffar på bra och så även Afry. Börsveckan ser dock inget uppebart köpläge och väljer att avvakta.

Kycklingsbolaget Scandi Standard har en mängd problem att hantera och historiken är svag. Värderingen är låg, men så är även förväntningarna. Nu väntar en storstädning under 2022. "Det blir ett chansköp för den som inte skyr risk", skriver tidningen i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien AFRY

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.