Börsveckan ger köpråd för Ferronordic, Byggpartner och Scandi Standard, säljråd för Flat Capital
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Ferronordic, Byggpartner och Scandi Standard, säljråd för Flat Capital

Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Ferronordic, Byggpartner och Scandi Standard i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Medicover, Amido, Xvivo Perfusion, BE Group och Afry samt lämnar säljråd för Flat Capital.

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic levererar hög tillväxt med god lönsamhet. Trots kursrallyt ser aktien billig ut, bedömer Börsveckan som ger ett förnyat köpråd på tolv månaders sikt.

Vårdbolaget Medicover har varit en tydlig coronavinnare men oaktat pandemin har verksamheten tuffat på bra. Utsikterna är goda och värderingen är hög. Aktien har mer än dubblats sedan köprådet för ett år sedan. Tidningen sänker nu sitt råd till avvakta.

Investmentbolaget Flat Capital har rusat sedan noteringen på First North för en månad sedan.
Värderingen kring 35 kronor är orimligt hög när substansvärdet är 12 kronor och informationsgivningen är bedrövligt dålig, anser Börsveckan och lämnar säljråd.

Teknikbolaget Amido inom fastighetssektorn verkar i en glödhet bransch och fastighetsbolaget SBB:s ägande lyfter förutsättningarna för lönsam tillväxt. Tidningen väljer dock att avvakta med aktien.

Medicinteknikbolaget Xvivo Perfusion har lagt grunden för hög tillväxt och utsikterna för kommande år är ljusa. Värderingen är dock skyhög, varför Börsveckan väljer att avvakta.

Stålgrossisten BE Group har rusat 180 procent sedan tidningens köpråd i våras. "Det är läge att plocka hem vinsten för denna gång", skriver Börsveckan och sänker till råd till avvakta.

Byggbolaget Byggpartner har en stabil historik och stark orderbok. Värderingen är också attraktiv, bedömer tidningen som förnyar sitt köpråd på tolv månaders sikt.

Teknikkonsultbranschen tuffar på bra och så även Afry. Börsveckan ser dock inget uppebart köpläge och väljer att avvakta.

Kycklingsbolaget Scandi Standard har en mängd problem att hantera och historiken är svag. Värderingen är låg, men så är även förväntningarna. Nu väntar en storstädning under 2022. "Det blir ett chansköp för den som inte skyr risk", skriver tidningen i sin slutsats.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AFRY

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt