Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

BörsveckanFoto: Fotolia

Börsveckan ger köpråd för finska Kojamo, Stockmann och Capman, säljråd för danska Freetrailer

Börsveckan rekommenderar köp av finska trion Kojamo, Stockmann och Capman i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Terveystalo, HK Scan och Arion Bank samt lämnar säljråd för danska Freetrailer.

Finlands bostadsmarknad skiljer sig åt från den svenska i flera avseenden. Kojamo är ledande i branschen med en värdering klart lägre än de svenska bostadskollegorna. Börsveckan rekommenderar köp på tolv månaders sikt.

Freetrailer upplever goda tider med sin uthyrning av av släpvagnar och fler företag vill ansluta sig till tjänsten. Tillväxten är hög och lönsamheten pekar uppåt. "Allt sammantaget så är Freetrailer ett intressant och spännande bolag men här och nu är priset alldeles för högt och det lämnas inga som helst utrymmen för bakslag framgent. Det blir tyvärr sälj", skriver tidningen.

Stockmanns aktie har med en hög skuldsättning och skral tillväxt varit ett sänkte på börsen. En rejäl omstrukturering av balansräkningen och medvind i marknaden kan vara vändpunkten för den anrika handlaren. "Trots kursuppgången på 70 procent i år så anser vi att Stockmann är köpvärt på nuvarande nivåer kring 2 euro", skriver Börsveckan.

Kapitalförvaltaren Capman rider på den alternativa investeringsvågen och med lansering av nya fonder, växande förvaltningsavgifter och vinstandelar samt fortsatt stigande utdelningar ser tidningen ett köpläge i aktien.

Terveystalo har ett brett vårderbjudande och en stark marknadsposition. "Men vi är säkra på synergierna med Feelgood och det finns frågetecken kring tillväxtpotentialen post-covid", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Köttproducenten HK Scan har haft en svag resultatutveckling i flera år. Tidningen föredrar dock hellre Scandi Standard och ger rådet avvakta för det finska bolaget.

Island drabbades hårt av pandemin i fjol då turismen står för en stor del av landets ekonomi. Arion Bank har dock haft en rejäl återhämtning i år. Banken levererar goda siffror, vilket också syns i värderingen. Börsveckan bedömer att aktien är fullvärderad och ger rådet avvakta.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arion Banki

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.