Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för finska Kojamo, Stockmann och Capman, säljråd för danska Freetrailer

Börsveckan rekommenderar köp av finska trion Kojamo, Stockmann och Capman i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Terveystalo, HK Scan och Arion Bank samt lämnar säljråd för danska Freetrailer.

Finlands bostadsmarknad skiljer sig åt från den svenska i flera avseenden. Kojamo är ledande i branschen med en värdering klart lägre än de svenska bostadskollegorna. Börsveckan rekommenderar köp på tolv månaders sikt.

Freetrailer upplever goda tider med sin uthyrning av av släpvagnar och fler företag vill ansluta sig till tjänsten. Tillväxten är hög och lönsamheten pekar uppåt. "Allt sammantaget så är Freetrailer ett intressant och spännande bolag men här och nu är priset alldeles för högt och det lämnas inga som helst utrymmen för bakslag framgent. Det blir tyvärr sälj", skriver tidningen.

Stockmanns aktie har med en hög skuldsättning och skral tillväxt varit ett sänkte på börsen. En rejäl omstrukturering av balansräkningen och medvind i marknaden kan vara vändpunkten för den anrika handlaren. "Trots kursuppgången på 70 procent i år så anser vi att Stockmann är köpvärt på nuvarande nivåer kring 2 euro", skriver Börsveckan.

Kapitalförvaltaren Capman rider på den alternativa investeringsvågen och med lansering av nya fonder, växande förvaltningsavgifter och vinstandelar samt fortsatt stigande utdelningar ser tidningen ett köpläge i aktien.

Terveystalo har ett brett vårderbjudande och en stark marknadsposition. "Men vi är säkra på synergierna med Feelgood och det finns frågetecken kring tillväxtpotentialen post-covid", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Köttproducenten HK Scan har haft en svag resultatutveckling i flera år. Tidningen föredrar dock hellre Scandi Standard och ger rådet avvakta för det finska bolaget.

Island drabbades hårt av pandemin i fjol då turismen står för en stor del av landets ekonomi. Arion Bank har dock haft en rejäl återhämtning i år. Banken levererar goda siffror, vilket också syns i värderingen. Börsveckan bedömer att aktien är fullvärderad och ger rådet avvakta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt