Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Fractal Gaming och Thunderful, säljråd för Nepa

Börsveckan rekommenderar köp av Fractal Gaming och Thunderful i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Boule Diagnostics, Cedergrenska, Net Insight och Angler Gaming samt lämnar säljråd för Nepa.

Konsultbolaget Nepa har klättrat rejält på First North i år. Börsveckan anser att aktien är för högt värderad och ser en nedsida på 20-30 procent, vilket resulterar i ett säljråd.

Spelutrustningsbolaget Fractal Gaming har haft en seg utveckling i år och aktien har fallit rejält. Tidningen bedömer att värderingen är attraktiv och ser ett köpläge i aktien.

Gamingbolaget Thunderful har gjort marknaden besviken. Börsveckan bedömer att uppsidan överväger riskerna och ger köpråd i högriskfacket.

Diagnostikbolaget Boule Diagnostics har efter ett bedrövligt 2020 äntligen fått upp farten i år. Lönsamheten släpar dock efter och tidningen väljer att avvakta med aktien.

Utbildningsbolaget Cedergrenska värderas lågt, men bolaget möter stora politiska risker. Börsveckan ger rådet avvakta.

Nätverksutrustningsbolaget Net Insight lämnade en kanonrapport i somras, men aktien har också mer än fördubblats i kurs i år. Tidningen bedömer att aktien är rimligt värderad och väljer att avvakta.

Bettingbolaget Angler Gaming har leverat stora värden under många år, trots bristfällig information. Bolaget vinstvarnade dock i somras och osäkerheten framåt är relativt stor. "Vi blir inte särskilt köpsugna på Angler och säger avvakta", skriver Börsveckan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt