Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Momentum och SBB, säljråd för Lagercrantz

Börsveckan rekommenderar köp av Momentum och SBB i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Indutrade, OEM International, Bergman & Beving, Addtech och Scandbook samt lämnar säljråd för Lagercrantz.

Teknikhandelsbolaget Indutrade utvecklas starkt, men värderingen är lite för hög, bedömer Börsveckan som ger rådet avvakta.

Industriåterförsäljaren Momentum står återigen inför en avknoppning. Tidningen bedömer att Momentum lockar mest av industrihandlarna och ger med viss tvekan köpråd.

Teknikhandelsbolaget OEM International har en stark utveckling men aktien handlas till rekordnivåer och Börsveckan väljer därför att avvakta.

Teknikhandelsbolaget Bergman & Bevings nya vd Magnus Söderlind har storköpt aktier och bolaget tror sig kunna dubbla vinsten på 4-5 år. "Det är kittlande, men vi är lite skeptiska", skriver tidningen och ger rådet avvakta.

Industrigrossisten Addtech har rekordhög lönsamhet och en övertygande historik. Aktiens värdering är dock alltför hög för att motivera ett köpråd, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Teknikhandelsbolaget Lagercrantz lyfter lönsamheten men aktien är för högt värderad, anser tidningen och ger säljråd.

Fastighetsbolaget SBB går som tåget, såväl på börsen som operativt. Delårsrapporten för tredje kvartalet stärker Börsveckans positiva syn på bolaget. "En kurs upppå 80-85 kronor är absolut ingen omöjlighet det kommande året. Köprådet består", skriver tidningen.

Boktillverkaren Scandbook har en brokig historik, men lönsamheten har börjat stiga de senaste åren efter idogt kostnadsgnetande och utlandssatsningar. Aktien lockar visserligen med hög direktavkastning, men Börsveckan ger ändå rådet avvakta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt