Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Momentum och SBB, säljråd för Lagercrantz

Börsveckan rekommenderar köp av Momentum och SBB i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Indutrade, OEM International, Bergman & Beving, Addtech och Scandbook samt lämnar säljråd för Lagercrantz.

Teknikhandelsbolaget Indutrade utvecklas starkt, men värderingen är lite för hög, bedömer Börsveckan som ger rådet avvakta.

Industriåterförsäljaren Momentum står återigen inför en avknoppning. Tidningen bedömer att Momentum lockar mest av industrihandlarna och ger med viss tvekan köpråd.

Teknikhandelsbolaget OEM International har en stark utveckling men aktien handlas till rekordnivåer och Börsveckan väljer därför att avvakta.

Teknikhandelsbolaget Bergman & Bevings nya vd Magnus Söderlind har storköpt aktier och bolaget tror sig kunna dubbla vinsten på 4-5 år. "Det är kittlande, men vi är lite skeptiska", skriver tidningen och ger rådet avvakta.

Industrigrossisten Addtech har rekordhög lönsamhet och en övertygande historik. Aktiens värdering är dock alltför hög för att motivera ett köpråd, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Teknikhandelsbolaget Lagercrantz lyfter lönsamheten men aktien är för högt värderad, anser tidningen och ger säljråd.

Fastighetsbolaget SBB går som tåget, såväl på börsen som operativt. Delårsrapporten för tredje kvartalet stärker Börsveckans positiva syn på bolaget. "En kurs upppå 80-85 kronor är absolut ingen omöjlighet det kommande året. Köprådet består", skriver tidningen.

Boktillverkaren Scandbook har en brokig historik, men lönsamheten har börjat stiga de senaste åren efter idogt kostnadsgnetande och utlandssatsningar. Aktien lockar visserligen med hög direktavkastning, men Börsveckan ger ändå rådet avvakta.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Addtech

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt