Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Randviken och Poolia, teckna Klarabo, säljråd för Cary Group

Börsveckan rekommenderar köp av Randviken och Poolia i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Stenhus och lämnar säljråd för Cary Group. Vidare avseende nyintroduktioner ges rådet att teckna Klarabo, men att avstå från att teckna Nivika och Mestro.

Klarabo är nästa aktör att söka lyckan på den fastighetstäta Stockholmsbörsen. "Bolaget är välskött med rimlig värdering och vi säger teckna", skriver Börsveckan.

Börsaspiranten Nivika har växt fint de senaste åren och har höga ambitioner framgent. Värderingen är dock därefter, bedömer tidningen och ger rådet teckna ej.

Mjukvarubolaget Mestro riktar sig mot större fastighetsbolag. Börsveckan anser att värderingen inte ger någon större uppsida och ger rådet avstå från att teckna.

Randviken fortsätter att vara offensiva på fastighetsmarknaden efter en rad större förvärv. Raybased läggs ned, men aktien ser fortsatt spännande ut. "Vi behåller köprådet trots en fin kursuppgång på ganska kort tid", skriver tidningen.

Stenhus fastighetsbygge växer snabbt där beståndet nästan har femfaldigats på ett år. Börsveckan ser till dagens värdering bättre alternativ i sektorn och ger rådet avvakta.

Börsnykomlingen Cary Group konsoliderar marknaden för fordonsglas och marknaden älskar förvärvsbolag av denna typ. "Vi ser höga risker till nuvarande kursnivåer", skriver tidningen och ger säljråd.

Bemanningsbolaget Poolia har en låg värdering trots en stark kursutveckling. Kassan ska också sättas i arbete genom förvärv. Börsveckan rekommenderar köp.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt