Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Securitas, NCC och Projektengagemang, säljråd för Logistea

Börsveckan rekommenderar köp av Securitas, NCC och Projektengagemang i årets sista utgåva. Tidningen ger rådet avvakta för Byggfakta, Solid Försäkring och Medcap samt lämnar säljråd för Logistea. Vidare gör Börsveckan ett byte i sin aktieportfölj där BHG säljs och Synsam köps in.

Säkerhetsbolaget Securitas verksamhet tuffar på, men stigande löneinflation kan pressa marginalerna. Jätteförvärvet av Stanley Security som aviserades i förra veckan begränsar inflationsrisken samtidigt som det erbjuder fina synergieffekter, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Byggbolaget NCC:s lönsamhet har stärkts efter flera år av interna förbättringar och omstruktureringar. Till dagens värdering är aktien klart köpvärd, anser tidningen.

Byggfakta har blivit en ledande aktör inom mjukvara och tjänster i byggbranschen. Bolaget noterades på Nasdaq Stockholm i oktober. Börsveckan vill se att bolaget bevisar sig ordentligt till dagens värdering och ger därför rådet avvakta.

Fastighetsbolaget Logistea har tagit över Odd Mollys notering genom ett omvänt förvärv. "Det är ett spännande bolag men värderingen är skyhög", skriver tidningen och ger säljråd.

Projektengagemang har inte rosat marknaden, varken operativt eller på börsen, men en hel del görs nu för att höja lönsamheten och med en rejäl rabatt mot sektorn kan det vara läge att kliva på aktien, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Särnoteringen av Solid Försäkring är intressant då sakförsäkring är en ovanlig bransch på Stockholmsbörsen. Bolaget har en intressant profil, men stigande inflation är en riskfaktor, anser tidningen och ger rådet avvakta.

Medcap har en fin utveckling inom medicinteknik, vilket delvis motverkas av en svagare utveckling inom läkemedel. Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt