Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Securitas, NCC och Projektengagemang, säljråd för Logistea

Börsveckan rekommenderar köp av Securitas, NCC och Projektengagemang i årets sista utgåva. Tidningen ger rådet avvakta för Byggfakta, Solid Försäkring och Medcap samt lämnar säljråd för Logistea. Vidare gör Börsveckan ett byte i sin aktieportfölj där BHG säljs och Synsam köps in.

Säkerhetsbolaget Securitas verksamhet tuffar på, men stigande löneinflation kan pressa marginalerna. Jätteförvärvet av Stanley Security som aviserades i förra veckan begränsar inflationsrisken samtidigt som det erbjuder fina synergieffekter, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Byggbolaget NCC:s lönsamhet har stärkts efter flera år av interna förbättringar och omstruktureringar. Till dagens värdering är aktien klart köpvärd, anser tidningen.

Byggfakta har blivit en ledande aktör inom mjukvara och tjänster i byggbranschen. Bolaget noterades på Nasdaq Stockholm i oktober. Börsveckan vill se att bolaget bevisar sig ordentligt till dagens värdering och ger därför rådet avvakta.

Fastighetsbolaget Logistea har tagit över Odd Mollys notering genom ett omvänt förvärv. "Det är ett spännande bolag men värderingen är skyhög", skriver tidningen och ger säljråd.

Projektengagemang har inte rosat marknaden, varken operativt eller på börsen, men en hel del görs nu för att höja lönsamheten och med en rejäl rabatt mot sektorn kan det vara läge att kliva på aktien, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Särnoteringen av Solid Försäkring är intressant då sakförsäkring är en ovanlig bransch på Stockholmsbörsen. Bolaget har en intressant profil, men stigande inflation är en riskfaktor, anser tidningen och ger rådet avvakta.

Medcap har en fin utveckling inom medicinteknik, vilket delvis motverkas av en svagare utveckling inom läkemedel. Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BHG Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt