Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

BPC

BPC Instruments faller med 20,5 procent i tunn handel i premiären på Spotlight

Bioteknikbolaget BPC Instruments började i dag den 16 december att handlas på Spotlight Stock Market. Aktien handlas med kortnamnet BPCINS.

Lundabolaget utvecklar och säljer automatiserade, analytiska instrument som möjliggör en effektivare, mer tillförlitlig och högre kvalitet på forskning och analys inom ett brett spektrum av bioteknikindustrier.

Erbjudandet att teckna aktier i BPC Instruments fulltecknades och bolaget tillfördes 15,0 miljoner kronor före emissionskostnader på 1,4 miljoner kronor samt 400 aktieägare. Teckningskursen var 20,50 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 19 kronor som högst betalt och 14,20 kronor som lägst betalt. Klockan 09.30 var senast betalt 16,30 kronor, vilket är en nedgång på 20,5 procent jämfört med teckningskursen på 20,50 kronor. Aktier för måttliga 105 000 kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 10,45 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 170 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Lyssna på en intervju med bolaget i den bifogade länken.

https://www.youtube.com/watch?v=b6FYxp7Ndxo

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om BPC Instruments

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BPC Instruments

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt