Braincool-chefen ser positiva utsikter för att nå ersättning för Cooral System i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Braincool-chefen ser positiva utsikter för att nå ersättning för Cooral System i USA

Medicinteknikbolaget Braincool påverkas av att man i USA tittar på hur snabbt man kan acceptera ny medicinteknik. Politikerna har haft som mål att ny teknik snabbare ska baxas igenom systemet och därmed nå patienter. President Donald Trump lade exempelvis i slutet av sin mandatperiod fram ett lagförslag som hans ersättare Joe Biden sedan lade på is.

Sedan dess har politikerna och myndigheterna i USA tittat på hur man ska gå framåt i frågan. Det senaste är att Medicare, som sköter utbetalningar från staten till medborgare, menar att medicinteknikbranschen bör ha mer studier på personer som är äldre än 60 år för att få sin teknik godkänd. Medicare hanterar betalningar till personer som är äldre än 65 år.

Exakt hur det nya systemet kommer att se ut är alltså inte klart ännu. Braincool ser dock positivt på att frågan flyttas framåt.

"Med tanke på det faktum att patientpopulationen i de senaste kliniska prövningsdata från Cooral System publicerade i Bone Marrow Transplantation - Nature har en medelålder på cirka 60 år, har vi en positiv syn på vägen för ersättning för enheten i USA. Vi fortsätter att fokusera på att bygga ut vår ersättningsstrategi för både kommersiella och statliga betalare", uppger Braincools vd Martin Waleij i en kommentar.
"Med tanke på det starka politiska stödet och branschstödet för utbetalning för användning av genombrottsprodukter har vi en positiv utsikt, givet att patientpopulationen av Cooral-systemet i kliniska prövningar matchar Medicares krav", fortsätter han.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BrainCool

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien BrainCool

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt