Nyhet

Bravida förvärvar nystartade Norrstyr - ökar satsningen inom fastighetsautomation

Installationsbolaget Bravida har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Norrstyr, som startade sin verksamhet inom fastighetsautomation under fjärde kvartalet förra året. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet stärker Bravidas position inom fastighetsautomation i Västerbotten, installationsbolaget har sedan tidigare en uttalad ambition om att vara ledande i området fastighetsautomation.

"Förvärvet är en möjlighet att växa och ta en ledande position i Västerbotten, men även för deras expansionsplaner på övriga norrländska marknaden. Förvärvet av Norrstyr ger Bravida de bästa synergierna för tillväxt, tillsammans med ett brett kontaktnät i den lokala automationsbranschen och Bravidas starka regionala etableringar", uppger Stefan Sandström, chef för Bravida Building Automation.

Bravida ägde sedan tidigare 34 procent av aktierna i Norrstyr, som har sitt säte i Umeå.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bravida

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bravida

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt