Nyhet

Briox

Briox ökar omsättning under andra kvartalet

Affärssystembolaget Briox redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten var oförändrad.

Omsättningen steg 27,3 procent till 1,4 miljoner kronor (1,1).

Ebitda-resultat blev -3,4 miljoner kronor (-3,4).

Rörelseresultatet blev -5,4 miljoner kronor (-5,4). Resultatet före skatt var -5,8 miljoner kronor (-5,4). Resultatet efter skatt blev -5,8 miljoner kronor (-5,4). Resultat per aktie hamnade på -0,14 kronor (-0,15).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -3,3 miljoner kronor (-3,8).

Antalet användarlicenser ökade med 46 procent till 9 243 stycken. Briox ARR (Annual recurring revenue) ökade till 7,1 miljoner kronor, upp 30 procent mätt som årstakt.

”Resultatet av det tidigare kommunicerade omställningsarbetet ger under årets andra kvartal en starkt positiv utveckling med 46 procent fler användarlicenser”, säger vd Johan Nordqvist.

Han fortsätter.

“Detta kvartals arbete har helt handlat om att bjuda in kunder som funnits i Briox system, men som inte använt det tillsammans med sin redovisningsbyrå. Ett delat digitalt arbetssätt i Briox underlättar kommunikationen mellan byråkonsulten och företagaren, vilket gör arbetet lättare och effektivare för båda.”

Framöver är fokus fortsatt på de små bolagen.

"Vårt fortsatta arbete kommer i stor utsträckning vara inriktat på att stärka vårt erbjudande gentemot företagaren, med ett särskilt fokus på segmentet mikroföretagare. Briox är redan idag väl positionerat mot företag med 0-10 anställda, men vi ser samtidigt att det finns mycket goda förutsättningar att växa kraftigt i detta segment som utgör en klar majoritet av alla företag på Briox marknader. Den ökade tillväxten är ett viktigt kvitto på att Briox är på rätt väg, vilket ger oss självförtroende framåt", avslutar Nordqvist.

Briox, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning1,41,127,3%
EBITDA-3,4-3,4
Rörelseresultat-5,4-5,4
Resultat före skatt-5,8-5,4
Nettoresultat-5,8-5,4
Resultat per aktie, kronor-0,14-0,15
Kassaflöde från löpande verksamhet-3,3-3,8


http://media.finwire.com/media/FWS0064843-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Briox

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Briox

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt