Nyhet

Brittiska

Brittiska Physitrack genomför en nyintroduktion på First North

Det brittiska bolaget Physitrack avser genomföra en nyintroduktion på Nasdaq First North Premier Growth Market. Det framgår av ett pressmeddelande.

Physitrack är en virtuell vårdgivare inom distansbaserad vård. Erbjudandet förväntas bestå av en kombination av nyemitterade aktier som emitteras av Physitrack och befintliga aktier som erbjuds av vissa aktieägare. Nasdaq Stockholm har bedömt att Physitrack uppfyller tillämpliga noteringskrav med förbehåll för sedvanliga villkor.

- Physitrack är en världsledande teknikleverantör inom fysioterapisektorn. Vår mjukvaruplattform lanserades 2014 och har idag cirka 89 000 betalande vårdgivare som kunder, samt registrerade patienter i mer än 180 länder. Kombinerat med vårt nyligen lanserade virtuella vårderbjudande har vi byggt en ledande position på den snabbväxande marknaden för distansbaserad vård. En notering är ett logiskt nästa steg för oss. Det skulle stödja vår fortsatta tillväxtresa och First North Premier har bevisat sig vara den bästa platsen i Europa att notera teknikfokuserade entreprenöriella bolag, kommenterar Henrik Molin, vd och grundare av Physitrack.

Erbjudandet förväntas genomföras till en teckningskurs på upp till 54 kronor per aktie, vilket motsvarar en värdering av bolaget på upp till 605 miljoner kronor före erbjudandet.

Ankarinvesterare är Consensus Asset Management som tecknar aktier för 100 miljoner kronor. De nyemitterade aktierna förväntas tillföra bolaget en emissionslikvid om 200 miljoner kronor före emissionskostnader. Emissionslikviden från erbjudandet kommer främst att användas för att stödja Physitracks förvärvsagenda och till investeringar i det virtuella vårderbjudandet.

Noteringen förväntas genomföras i andra kvartalet i år. Ett prospekt med villkoren för erbjudandet förväntas publiceras inom de närmaste veckorna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Physitrack

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Physitrack

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt