Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

BTS förvärvar amerikanska Bates Communications med 23 anställda

Konsult- och utbildningsbolaget BTS förvärvar Bates Communications som är baserat i Boston i USA. Bates grundades 2000 och hjälper företag att förbättra resultaten genom att bistå dess ledare i arbetet att engagera och inspirera sina organisationer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bates intäkter för 2020 är på drygt 7 miljoner dollar med 23 anställda. Bolaget har uppvisat en god affärsmässig förmåga även under covid-19-pandemins påverkan.

Bates har en kundlista inom ett spektrum av branscher såsom finansiella tjänster och försäkring, teknologi, hälsovård och läkemedel liksom inom detaljhandel och konsumentvaror. Kundbasen har endast begränsad överlappning med BTS.

Bates Communications kommer att integreras med BTS amerikanska dotterbolag som BTS Boston, vilket etablerar BTS på marknaden i nordöstra USA.

Bates Communications grundare, Suzanne Bates och övriga personer i företagets ledningsgrupp har överenskommit att stanna kvar under minst tre år inom BTS för att bidra till fortsatt tillväxt och utveckling.

Förvärvet av Bates omfattar en initial kontant ersättning. Därtill kommer en nyemission av BTS-aktier om upp till 1 miljoner dollar. Ytterligare tilläggsköpeskillingar kommer att utbetalas under 2021-2024, förutsatt att den förvärvade verksamheten uppfyller specifika mål för 2020-2023. Förvärvet slutförs så snart som avslutande formaliteter har genomförts, vilket förväntas ske under den kommande veckan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BTS Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BTS Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.