Nyhet

Budgivaren

Budgivaren har 42,8 procent av aktierna i Axkid, acceptperioden förlängs till 2 februari

Budgivaren Goldcup 26807, under namnändring till Caution AX Bidco, förlänger acceptperioden i uppköpsbudet på bilbarnstoltillverkaren Axkid. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakom budgivaren står SEB Private Equity, Tony Qvist, Thomas Bräutigam, Daniel Johansson, Erik Emanuelsson, Peter Schön och Daniel Lundgren.

Kontantbudet på 14,50 kronor i Axkid offentliggjordes den 14 december 2020. Vid utgången av den initiala acceptperioden hade aktieägare motsvarande 17,4 procent av aktierna i Axkid accepterat budet. Budgivaren kontrollerar därmed 42,8 procent av aktierna i Axkid, inklusive de som står bakom uppköpsbudet.

Erbjudandets fullföljande är bland annat villkorat att budgivaren når accept från aktieägare motsvarande 90 procent av aktierna i Axkid. Budgivaren har beslutat att förlänga acceptperioden för uppköpserbjudandet till den 2 februari.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Axkid

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Axkid

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt