Budgivaren Murgröna har uppnått 90 procent accept i budet på ICA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Budgivaren Murgröna har uppnått 90 procent accept i budet på ICA

Budgivaren

ICA-handlarnas Förbund och AMF Pensions gemensamma uppköpsbud på ICA, som den 10 november lades genom budbolaget Murgröna Holding, har nu uppnått drygt 90 procent av kapitalet och rösterna i ICA. Budet är på 534 kronor per aktie kontant.

- Det känns fantastiskt bra att affären nu är i hamn. Det ger ny energi till hela ICA-systemet och kommer gynna ICA ur ett 100-årsperspektiv. Avnoteringsprocessen kan nu inledas samtidigt som de aktieägare som ännu inte accepterat budet fortfarande har tid att acceptera, säger Göran Blomberg, vd för ICA-handlarnas Förbund, i ett pressmeddelande.

- Det är mycket positivt att vi har kunnat nå det här viktiga delmålet så förhållandevis smidigt. Vi ser fram emot att kunna gå vidare och snabbt komma igång med arbetet för att utveckla och stärka ICA Gruppen i en onoterad miljö, säger Katarina Romberg, chef för alternativa investeringar på AMF.

Budgivaren avser att påkalla tvångsinlösen av återstående aktier i ICA i enlighet med aktiebolagslagen. Budgivaren avser även att verka för att ICA:s aktier avnoteras från Nasdaq Stockholm.

Murgröna har som tidigare meddelats beslutat att förlänga acceptfristen till den 7 januari 2022 för att ge återstående aktieägare ytterligare en möjlighet att acceptera erbjudandet. Utbetalning av likvid till de aktieägare som accepterar erbjudandet under den förlängda acceptfristen beräknas kunna påbörjas omkring den 13 januari 2022.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt