Nyhet

Budgivaren

Budgivaren Murgröna har uppnått 90 procent accept i budet på ICA

ICA-handlarnas Förbund och AMF Pensions gemensamma uppköpsbud på ICA, som den 10 november lades genom budbolaget Murgröna Holding, har nu uppnått drygt 90 procent av kapitalet och rösterna i ICA. Budet är på 534 kronor per aktie kontant.

- Det känns fantastiskt bra att affären nu är i hamn. Det ger ny energi till hela ICA-systemet och kommer gynna ICA ur ett 100-årsperspektiv. Avnoteringsprocessen kan nu inledas samtidigt som de aktieägare som ännu inte accepterat budet fortfarande har tid att acceptera, säger Göran Blomberg, vd för ICA-handlarnas Förbund, i ett pressmeddelande.

- Det är mycket positivt att vi har kunnat nå det här viktiga delmålet så förhållandevis smidigt. Vi ser fram emot att kunna gå vidare och snabbt komma igång med arbetet för att utveckla och stärka ICA Gruppen i en onoterad miljö, säger Katarina Romberg, chef för alternativa investeringar på AMF.

Budgivaren avser att påkalla tvångsinlösen av återstående aktier i ICA i enlighet med aktiebolagslagen. Budgivaren avser även att verka för att ICA:s aktier avnoteras från Nasdaq Stockholm.

Murgröna har som tidigare meddelats beslutat att förlänga acceptfristen till den 7 januari 2022 för att ge återstående aktieägare ytterligare en möjlighet att acceptera erbjudandet. Utbetalning av likvid till de aktieägare som accepterar erbjudandet under den förlängda acceptfristen beräknas kunna påbörjas omkring den 13 januari 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ICA Gruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ICA Gruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt