Nyhet

Budgivarna

Budgivarna har 81,1 procent av aktierna i Axkid, budet förklaras ovillkorat och acceptperiod förlängs till 22 februari (uppdatering)

(Mer information om att budet nu är ovillkorat och fullföljs)

Budet på bilbarnstoltillverkaren Axkid från Caution AX Bidco har förklarats ovillkorat och en acceptansnivå på 81,1 procent av aktierna uppnåtts. Det framgår av ett pressmeddelande.

Budet har nu fått ett accept från 55,7 procent av aktierna i Axkid, samtidigt som Caution AX Bidco även har nått avtal om att förvärva ägaren Managements cirka 2,5 miljoner aktier i bolaget, vilket höjer acceptsnivån till totalt 81,1 procent av aktierna.

Budgivaren har nu beslutat att frånfalla villkoret om att nå 90 procent och samtliga villkor för erbjudandets fullföljande har därmed uppfyllts eller frånfallits. Erbjudandet förklaras därmed ovillkorat och förvärvet kommer att fullföljas av de aktier som lämnats in i erbjudandet.

Acceptsfristen för resterande aktieägare har förlängts till den 22 februari.

Bakom budgivaren står Axkids vd, styrelse och SEB Private Equity.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Axkid

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Axkid

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt