Nyhet

Budstriden om 24Storage avgjord - Nuveen segrar

Amerikanska försäkringsbolaget TIAA:s fastighetsdel Nuveen Real Estate går ut som segrande i budstriden om self storage-bolaget 24Storage, enligt ett pressmeddelande.

Nuveen har förvärvat 92,4 procent av aktierna i 24 Storage. Man betalar 76 kronor per aktie, vilket värderar hela 24Storage till cirka 2,1 miljarder kronor. Förutom Nuveen har också europeiska förrådsjätten Shureguard velat köpa upp 24Storage.

Formellt löper acceptperioden för budet från Nuveen till den 13 december.

24Storage har 26 anläggningar och ytterligare fyra tillgångar under utveckling. Bolaget köps upp av Nuveen kort efter att man också plockat upp Green Storage förra månaden med 14 anläggningar.

”Vi är mycket glada över förvärvet av 24Storage – den näst största self-storage-aktören på den svenska marknaden. Bolaget har framgångsrikt byggt upp en högkvalitativ fastighetsportfölj i Sveriges tre största städer och vi ansluter till deras starka fokus på teknik och hållbarhet för att driva operativ effektivitet och tillhandahålla en framtidssäkrad lagringslösning”, kommenterar Jasper Gilbey, chef för TIAA General Account och Alternatives i Europa på Nuveen.

”I kombination med Green Storage kommer vi skapa en marknadsledande plattform i Sverige med tydliga synergier och spännande tillväxtpotential de kommande åren”, fortsätter Jasper Gilbey.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om 24Storage

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien 24Storage

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt