Bure utmanar Latour - budar på Allgon
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bure utmanar Latour - budar på Allgon

Investmentbolaget Bure lägger ett bud på Allgon värt 13,50 kronor i kontanter per B-aktie. Erbjudandet i sin helhet uppgår till cirka 759 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Bure framlägger budet efter att Latour Industries den 14 december erbjudit att köpa upp Allgon. Bures bud överstiger Latours med 2,75 kronor per aktie. Premien i Bures bud är 63,8 procent i förhållande till Allgons slutkurs den 11 december, sista handelsdagen innan Latour kom med sitt erbjudande.

Bures bud är villkorat av att man blir ägare till mer än 50 procent av aktierna i Allgon. Bure sitter redan på 11,2 procent av kapitalet i Allgon per idag, tisdagen den 22 december.

”Vi har följt Allgon i flera år och har tidigare haft diskussioner med bolaget och dess huvudägare. Vi tycker att Allgon passar väl in i Bures portfölj som ett produktägande kvalitetsbolag med spännande teknologi och en etablerad internationell marknadsposition. Vår uppfattning är att Bure som en ny stark och långsiktig ägare kan vidareutveckla och accelerera bolagets strategiska agenda. Erbjudandet ger aktieägarna i Allgon en möjlighet att förverkliga värdet av deras investeringar till en betydande premie både i förhållande till nyligen handlade priser på aktien samt i förhållande till det tidigare erbjudandet. Med det lägre anslutningsgradsvillkoret om mer än 50 procent av det totala antalet aktier i Allgon, öppnar vi för möjligheten att Allgon förblir noterat med Bure som huvudägare”, säger Bures vd Henrik Blomquist.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bure Equity

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.