Nyhet

Byggmästare AJA ökade substansen med 16 procent

Investeringsbolaget Byggmästare AJA Holding redovisar en betydande ökning av substansen i det tredje kvartalet och vändning till vinst jämfört med året innan.

Omsättningen steg 106,2 procent till 90,5 miljoner kronor (43,9).

Rörelseresultatet blev 47,4 miljoner kronor (-4,5).

Resultatet före skatt var 47,4 miljoner kronor (-4,3).

Resultatet efter skatt blev 43,0 miljoner kronor (-4,5), och per aktie 6,14 kronor (-0,42).

Justerat substansvärde uppgick till 184 kronor, vilket är en ökning med drygt 16 procent från föregående kvartal. Hittills i år har substansen ökat med 8 procent.

"Byggmästarens största innehav Green Landscaping bidrog med ca 100 miljoner kronor, eller ca 15 kronor per aktie, till kvartalets värdeutveckling. Bolaget har, efter ett svagt första kvartal, hittat en allt bättre rytm såväl organiskt som i sitt arbete med kontinuerliga förvärv", säger vd Tomas Bergström.

Ett annat bolag som bidragit till substanstillväxten är Azelio. Det innehavet har nästan fördubblats i värde under kvartalet. Byggmästare AJA äger 2,5 procent i Azelio, en post var värd cirka 72 miljoner kronor per 30 september.

"Efter kvartalets slut har vi avyttrat 1,1 miljoner aktier till en snittkurs om drygt 35 kronor, vilket realiserade en vinst före skatt om drygt 22,7 miljoner kronor", säger Bergström.

Byggmästare AJA Holding, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning90,543,9106,2%
Rörelseresultat47,4-4,5
Rörelsemarginal52,4%
Resultat före skatt47,4-4,3
Nettoresultat43,0-4,5
Resultat per aktie, kronor6,14-0,42

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt