Nyhet

C-Rad i avtal med Accuray för att förbättra bröstcancerbehandling

Medicinteknikbolaget C-Rad har ingått ett avtal med det amerikanska strålningsbehandlings-bolaget Accuray med syfte att förbättra möjligheterna hos deras system Radixact vid behandling av bröstcancer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mer specifikt innebär samarbetet att C-rads system Catalyst+ HD integreras med Radixact-systemet, något som ska ge kunder en lösning för att möjliggöra djupinandningsmetoder, en teknik som frekvent används vid behandling av bröstcancer.

Arbetet ska inledas innan slutet av 2021 och planeras att vara klart innan halvårsskiftet 2022.

”Vi är mycket glada att få inleda detta samarbete med Accuray utveckla en integrerad lösning. Detta är ytterligare ett steg mot vårt mål att göra ytskanning till vårdstandard. Det är vår fasta övertygelse att med tiden kommer en majoritet av linjäracceleratorer på avancerade strålterapimarknaden vara utrustade med ytskanning", säger C-Rads vd Tim Thurn.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om C-RAD

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien C-RAD

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt