Nyhet

C

C Security gjorde en förlust på 3,2 miljoner kronor under Q1

Båtlarmspecialisten C Security kom under det första kvartalet att omsätta 0,4 miljoner kronor och göra en rörelseförlust på 3,2 miljoner kronor. Koncernen bildades 1 oktober varför det saknas jämförelsesiffror.

Om försäljningssiffrorna för koncernen jämförs med CSEC och dotterbolaget Spåra Group handlar det om en ökning på 50 procent. Denna siffra ökar till 114 procent om också april tas med.

”Ökningen kommer från försäljningen av Spåra och C-pod Mini som mer än väl kompenserar för en minskad exportförsäljning. Från januari till april har den genomsnittliga försäljningstillväxten av Spåra och C-pod Mini varit hela 55 procent från en månad till nästa”, säger vd Jacob Lundberg.

Den lägre exportförsäljningen är ett resultat av en fortsatt stor försiktighet på marknaden på grund av covid-19.

”På våra två största exportmarknader Frankrike och Italien råder kraftiga restriktioner. Tillsammans med våra försäkringsbolagspartners - Allianz i Frankrike och Italien och AXA och Gras Savoye Yachting i Frankrike - avvaktar vi med spänning att restriktionerna ska släppa. I Ryssland har vi fått ett nytt importtillstånd som är i slutfasen av att registreras hos tullverket. Det är sista steget innan vi öppnar för försäljning och leveranser”, säger Jacob Lundberg.

C Security, MkrQ1-2021
Nettoomsättning0,4
Rörelseresultat-3,2
Resultat före skatt-3,2
Nettoresultat-3,2


http://media.finwire.com/media/FWS0060447-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om C Security

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien C Security

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt