Nyhet

C Security har en betalningslösning på plats i Ryssland

Båtlarmspecialisten C Security har omvärderat sin strategi för Ryssland och valt att övergå till en ny betalningsmodell. Ryska kunder kommer framöver att kunna beställa produkter direkt från bolaget via en dedikerad e-handel. Den nya modellen har nu verifierats genom ett antal testbetalningar via olika betalningsleverantörer och pengarna har framgångsrikt nått bolagets konton. Med den nya modellen undanröjs ett stort hinder för att realisera en för bolaget unik affärsmöjlighet i Ryssland, skriver C Security i ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att under under 2015 skrev bolaget ett avtal om samarbete med den ryska försäkringskooperationen OSK som organiserar drygt 100 ryska försäkringsbolag. OSK fattade beslut om att C-pod systemet skall vara obligatorisk för deras båtförsäkringskunder. Totalt omfattas 15 000 försäkringstagare. Dessutom beslutade OSK att se över försäkring av vatten- och snöskotrar kopplat till samma krav på installerat C-pod system.

Efter Rysslands annektering av Krim 2014 införde EU omfattande sanktionerna mot Ryssland. Sanktionerna innebär bland annat kraftiga regleringar kring utförsel av kapital. De har medfört stora svårigheter för ryska kunder att betala i Euro. Sanktioner har även drabbat bolagets kunder som inte kunnat betala för beställda varor. Bolaget har under åren tillsammans med OSK och sin ryska distributör Armada gjort stora ansträngningar för att lösa situationen men hittills utan resultat.

C Security beslutade därför att omvärdera sin strategi och sätta upp ett nytt betalningsflöde för hårdvaran som tidigare skulle gå via sin ryska distributör. Modellen bygger på en egen dedikerad e-handel för ryska slutkonsumenter, med säkra betalflöden. Bolaget har verifierat att modellen fungerar genom flera lyckade testbetalningar. Det nya betalningsflödet och slutkundsförsäljningen kommer möjliggöra att få betalt utan ryska mellanhänder, vilket medför en signifikant snabbare handläggning av betalningar genom moderna betalsätt såsom Paypal, Skrill med flera.

Preliminärt lanseringsdatum av den ryska e-handeln och implementation av den nya go-to-market strategin är satt till slutet av första kvartalet 2021. Bolagets distributör Armada har parallellt påbörjat arbetet med att uppdatera importtillståndet som har hunnit gå ut. Det beräknas också vara klar i slutet av första kvartalwr 2021.

Båtförsäkringar hos försäkringsbolag anslutna till OSK tecknas på tre eller fem år. Försäkringen är villkorad till att kunden har köpt och installerat en C-pod samt förskottsbetalat abonnemanget. Bolagets abonnemangsintäkten per kund är 458 euro för tre år respektive 757 euro för fem år. Intäkten från hårdvaran, är 275 euro.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt