Nyhet

C

C Security omsatte 1,2 miljoner kronor i Q2 - upp sekventiellt

C Security redovisar som planerat en förlust i det andra kvartalet.

Omsättningen uppgick till 1,2 miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev -3,5 miljoner kronor. Resultatet före skatt var -3,3 miljoner kronor. Kassaflödet uppgick till -0,9 miljoner kronor. Koncernen så som den ser ut nu skapades den 1 oktober 2020 vilket gör att jämförelsetal inte blir relevant.

"Försäljningstillväxt och produktutveckling fortsätter att stå i fokus. Vår målmedvetna ehandelssatsning på Spåra och C-pod Mini gav frukt under andra kvartalet och koncernens
nettoomsättning nästintill trefaldigades jämfört med första kvartalet. Under kvartalet intensifierade vi arbetet med produktutveckling vilket bland annat resulterade i en större uppgradering av Spåra
och C-pod Mini i slutet av juli. Med sänkt strömförbrukning och kortare responstider förbättrar vi användarupplevelsen och utökar avståndet till konkurrenterna", skriver vd Jacob Lundberg i rapporten.

Antalet uppkopplade enheter har ökat med över 90 procent från årets början till utgången av juli.

"Vi planerar för nästa stora lansering av Spåra och C-pod Mini i Frankrike i slutet av tredje kvartalet – ett omfattande arbete tekniskt, kommersiellt och logistiskt. Vi kommer att sälja Spåra och Cpod Mini i egen webbutik och ge våra kunder 'first line' support på franska genom Marine
Assistance, vår distributör i Frankrike sedan många år. De har den nödvändiga tekniska
kompetensen och som sjöassistansbolag vanan och infrastrukturen att hantera kundsupport
professionellt och i stor skala", fortsätter C Security-chefen.

Under kvartalet har man även intensifierat produktutvecklingsarbetet vilket man kommer att återkomma kring under hösten.


C Security, MkrQ2-2021
Nettoomsättning1,2
Rörelseresultat-3,5
Resultat före skatt-3,3
Kassaflöde-0,9


http://media.finwire.com/media/FWS0064D2F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om C Security

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien C Security

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt