C WorldWide Sweden gynnades av Bilia och Systemair under augusti - steg 3,2 procent

Nyhet

C WorldWide Sweden gynnades av Bilia och Systemair under augusti - steg 3,2 procent

Fonden C WorldWide Sweden 1A steg 3,2 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 3,7 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 7,2 procent och är därmed bättre än index som har ökat 3,5 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Under månaden erhöll fonden positiva bidrag från Bilia och Systemair, som båda kom med positiva delårsrapporter.

Negativt bidrag kom från bland annat Artificial Solutions och Xspray Pharma.

"Artificial Solutions minskade sin orderingång men har fortfarande en stark orderstock att beta av. XSpray Pharmas preliminära resultat från den första av två bioekvivalentstudier på friska frivilliga med HyNap-Dasa kommer sannolikt att leda till förseningar då FDA troligen vill att de gör ytterligare en studie. Båda innehaven tillhör de mindre bolagen i fonden och är förhållandevis illikvida samt volatila", uppger fondens förvaltare.

Inga större portföljförändringar gjordes.

Vid utgång av månaden var fondens tre största innehav Atlas Copco, Hexagon och Storytel.

C WorldWide Sweden 1A, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent3,2
Index MM, förändring i procent3,7
Fond i år, förändring i procent7,2
Index i år, förändring i procent3,5

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev