C WorldWide Sweden ökade 7,6 procent i juli - minskat i Xspray

Nyhet

C WorldWide Sweden ökade 7,6 procent i juli - minskat i Xspray

Fonden C WorldWide Sweden 1A steg 7,6 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,1 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 3,9 procent och är därmed bättre än index som har minskat 0,2 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Positiva bidragsgivare för månaden var Xspray, Artificial Solutions och Lime Technologies.

I sina kommentarer skriver förvaltarna att de är fortsatt positiva till Xsprays aktie.

"Xspray meddelade i början av juli att den första av två grupper (fastande, icke-fastande) i den registreringsgrundande studien av HyNap-dasa har doserats. Resultatet från båda grupperna väntas under augusti och görs i jämförelse med originalläkemedlet sprycel. Vi är fortsatt långsiktigt positiva till aktien och bolagets utveckling mot ett marknadsgodkännande av HyNAp-dasa."

Under månaden minskade fonden sitt innehav i Xspray.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Atlas Copco, Assa Abloy, Hexagon, Storytel och ABB.

C WorldWide Sweden 1A, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent7,6
Index MM, förändring i procent4,1
Fond i år, förändring i procent3,9
Index i år, förändring i procent-0,2

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev