Calliditas: Försäljning av Tarpeyo har inletts i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Calliditas: Försäljning av Tarpeyo har inletts i USA

Forskningsbolaget Calliditas meddelar om den kommersiella tillgängligheten och den första försäljningen av Tarpeyo i USA.

Läkemedlet är det första och enda FDA-godkända för behandling av den sällsynta och autoimmuna sjukdomen IgA-nefrotapi. Mer än 50 procent med åkomman utvecklar terminal njursjukdom.

"Vårt team har arbetat hårt för att göra Tarpeyo tillgänglig för patienter så snabbt som möjligt. Att vi redan har börjat leverera läkemedel talar för vårdgivares behov av godkända behandlingsalternativ, vilket understryker det betydande medicinska behovet i denna indikation", säger Andrew Udell, President North America, och fortsätter.

"För att stödja denna lansering har vi byggt upp en organisation inom medical affairs, marknadsföring, marknadstillträde och försäljning som vi anser vara i världsklass och som snabbt kan svara upp till behovet hos dessa patienter. Nu när vårt läkemedel är kommersiellt tillgängligt är vi fokuserade på att se till att patienter som kan ha nytta av Tarpeyo kan få tillgång till behandling. För detta ändamål är vi stolta över att kunna erbjuda ett robust patientstödsprogram som erbjuder tjänster och resurser inklusive ekonomiskt stöd, där så är lämpligt."

Den 15 december tillkännagav Calliditas att amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA beviljat ett accelererat godkännande för Tarpeyo (budesonid) för reduktion av proteinuri hos vuxna patienter med IgAN som löper risk för snabb sjukdomsprogression.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Calliditas Therapeutics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Calliditas Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt