Calliditas har byggt upp team i USA under Q1 - som väntat ökad förlust

Nyhet

{newsItem.title}

Calliditas har byggt upp team i USA under Q1 - som väntat ökad förlust

Forskningsbolaget Calliditas redovisar som planerat ingen omsättning och en ökad förlust under det första kvartalet jämfört med samma period förra året. Under kvartalet byggde Calliditas upp sitt amerikanska team och anställde bland annat en marknadschef, VP Medical Affairs och en försäljningschef.

"Vi kommer att fortsätta bygga vårt team för att vara redo att kommersialisera under Q4 vid ett godkännande", säger vd Renée Aguiar-Lucander.

Omsättningen uppgick till 0 miljoner kronor (0,5).

Rörelseresultatet blev -150,8 miljoner kronor (-72,3).

Resultatet före skatt var -136,2 miljoner kronor (-63,7).

Resultatet efter skatt blev -126,9 miljoner kronor (-63,7), och per aktie -2,51 kronor (-1,65).

Försämringen av periodens resultat härrör främst från den ökade aktiviteten i FoU-verksamheten och de pre-kommersiella förberedelserna i USA, heter det i rapporten.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -134,2 miljoner kronor (-18,8).

Likvida medel uppgick till 867,3 miljoner kronor (728,6).

Bolaget har efter periodens utgång beviljats av amerikanska FDA en prioriterad granskning för Nefecon, samt fått beviljat en accelererad granskning av samma produkt av den europeiska motsvarigheten EMA.

”Vi ser nu fram emot att interagera med myndigheterna under de närmaste månaderna, med målet att få godkännande av Nefecon som den första godkända behandlingen av IgAN, och därigenom förse patienter med ett läkemedel som är särskilt utvecklat för att rikta sig mot sjukdomens ursprung och som kan stabilisera eGFR”, säger vd Renée Aguiar-Lucander.


Calliditas, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning00,5
Rörelseresultat-150,8-72,3
Resultat före skatt-136,2-63,7
Nettoresultat-126,9-63,7
Resultat per aktie, kronor-2,51-1,65
Kassaflöde från löpande verksamhet-134,2-18,8
Likvida medel867,3728,619,0%


http://media.finwire.com/media/FWM005FBAE-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Calliditas Therapeutics

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Calliditas Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev