Calmarks rörelseförlust ungefär som i fjol
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Calmarks rörelseförlust ungefär som i fjol

Medicinteknikbolaget Calmark redovisar som planerat ingen omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade något.

Rörelseresultatet blev -1,6 miljoner kronor (-1,5).

Resultatet efter skatt blev -1,7 miljoner kronor (-1,5).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -1,6 miljoner kronor (-2,2).

Likvida medel uppgick till 7,1 miljoner kronor (9,6).

"Under detta kvartal gick Calmark från att vara ett utvecklingsbolag till att vara ett säljande bolag. I september tog vi emot vår första order, vilket är en historisk milstolpe! Utveckla och CE-märka produkter kan många göra, men det är faktiskt först när någon vill köpa dem som man har kvitto på att produkten har ett värde på marknaden. Jag är väldigt stolt över vad vi har åstadkommit och är övertygad om att våra produkter kommer att göra skillnad för många barn och familjer i stora delar av världen", säger vd Anna Söderlund i rapporten.

Hon säger också:

"Fullt fokus har under de senaste månaderna legat på att få klart vår covid-19 produkt. Som omvärlden ser ut idag kommer den verkligen att göra nytta på akutmottagningar och i provtagningstält, för att ge en fingervisning om vilken vårdnivå en patient kommer att behöva. Vi beräknar att den kommer att vara klar i Q1 nästa år, ett rekordsnabbt utvecklingsprojekt – från idé till färdig produkt på mindre än tre kvartal. Diskussioner pågår nu med distributörer i flera länder för lansering av Calmarks PNA-test COVID19-LDH så fort det är klart."


Calmark, MkrQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-1,6-1,5
Nettoresultat-1,7-1,5
Kassaflöde från löpande verksamhet-1,6-2,2
Likvida medel7,19,6

Lars Johansson
[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Calmark

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Calmark

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.