Cantargia genomför en nyemission om 250 miljoner kronor - är fullt säkerställd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cantargia genomför en nyemission om 250 miljoner kronor - är fullt säkerställd

Forskningsbolaget Cantargias styrelse har beslutat sig för att resa 250 miljoner kronor i nytt kapital genom en säkerställd nyemission.

Kapitalet kommer att användas bland annat till att fortsätta utveckla nadunolimab (CAN04). Cantargia siktar på förberedelser för en kommande randomiserad klinisk studie inom lungcancer med start 2023, fas II/III-studie inom bukspottkörtelcancer i samarbete med PanCAN, samt till att ytterligare utveckla det kliniska programmet för nadunolimab och CAN10.

"Cantargia presenterade nyligen nya robusta kliniska resultat inom både bukspottkörtelcancer och lungcancer vilka skapat ett stort internationellt intresse. Det känns därmed logiskt att ge nadunolimab bästa möjliga förutsättningar för att öka det kommersiella värdet och nå målet att kunna erbjuda cancerpatienter en ny effektiv behandling i framtiden", säger Göran Forsberg, vd i Cantargia, i en kommentar.

Nyemissionen är helt säkerställd. Bland befintliga ägare så kommer fondbolag såsom Fjärde AP-fonden, Alecta Pensionsförsäkring, Första AP-fonden, Handelsbanken Fonder AB genom fonden Hälsovård Tema och Brushamn Invest teckna sina pro rata-andelar. Därutöver har Handelsbanken Fonder genom fonden Hälsovård Tema, med förbehåll för sedvanliga villkor, förbundit sig att teckna ytterligare cirka 1,6 miljoner kronor i nyemissionen, motsvarande cirka 0,6 procent av den totala emissionen. Ledning och styrelse kommer att teckna sina prorata delar vilket uppgår till cirka 1 procent alternativt köpa aktier i linje med värdet på sålda teckningsoptioner. Totala teckningsåtaganden från befintliga aktieägare uppgår till cirka 35 procent, motsvarande cirka 87 miljoner kronor.

Barclays Bank och Carnegie Investment Bank, som är Joint Global Coordinators, Fjärde AP-fonden samt två tidigare aktieägare i bolaget har lämnat garantiåtaganden på sedvanliga villkor, vilka sammanlagt uppgår till cirka 163 miljoner kronor, motsvarande cirka 65 procent av emissionen. Det innebär att hela emissionen är garanterad.

Fullständiga villkor kommer att presenteras först den 18 juli. Sista dag inklusive rätt till att teckna i nyemissionen är den 21 juli. Teckningsperioden beräknas löpa från den 27 juli till den 10 augusti. Cantargia kallar också till en extra stämma den 21 juli.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cantargia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cantargia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt