Cantargias vd: Vi jobbar i mycket tidigare lungcancer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cantargias vd: Vi jobbar i mycket tidigare lungcancer

Forskningsbolaget Cantargia jobbar i mycket tidigare lungcancer än Novartis och kör på planenligt. Det uppger bolagets vd Göran Forsberg i en kommentar efter Novartis misslyckande i den kliniska studien Canopy-2 med deras läkemedel canakinumab.

- Vår utvecklingsstrategi överlappar ju inte det Novartis har gjort. De har jobbat i väldigt sen lungcancer där patienterna är hårt förbehandlade, säger Cantargia-chefen.

Även Novartis-studien Canopy-1 utförs i ett annat patientsegment än Cantargias kliniska studie inom lungcancer med läkemedelskandidaten CAN04.

- Det ligger närmare det vi gör men det är fortfarande inte överlappande, säger vd:n.

Forsberg påpekar att CAN04 har en bredare verkningsmekanism än Novartis. Vad Novartis har visat är att man inte får tillräckligt bra resultat när man bara blockerar ena formen av IL-1 medan Cantargia blockerar båda, understryker bolagschefen.

Cantargia är ned drygt 24 procent på börsen idag efter konkurrentens misslyckande, medan den schweiziska läkemedelsjätten Novartis i sin tur backar 0,9 procent. Cantargia-aktien stod som lägst i 30,5 kronor strax efter att börsen öppnat.

- Jag vet att det har funnits en förväntan och förhoppning om att canakinumab ska få positiva data och att vår substans CAN04 ska kunna gå in som någon form av version 2.0 av canakinumab. Det är inget som hindrar att så blir fallet, men jag kan förstå att det finns en viss besvikelse just nu, uppger Cantargia-chefen.

Forsberg är samtidigt väldigt optimistisk inför framtiden.

- Vi har en välfylld kassa och en tydlig plan på hur vi ska fortsätta utveckla CAN04-projektet. Vi har alla medel och redskap som behövs för att ta de kommande stegen, resonerar Forsberg.

- Om data fortsätter att se lika lovande ut som de har gjort hittills så ska det här gå bra.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cantargia

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cantargia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.