Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Captor Dahlia Green Bond ökade 0,2 procent i oktober - få emissioner av gröna obligationer

Fonden Captor Dahlia Green Bond steg 0,2 procent i oktober. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 1,5 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondens förvaltare uppger att börserna fortsatte att stiga i oktober medan kreditspreadar gick ned vilket innebar en något positiv inledning av månaden, men att det sedan kom indikationer på att antalet smittade stigit, och sentimentet blev något annat.

Vid månadens slut var fondens största innehav Sveriges Säkerställda Obligationer, SNAM S.P.A. och DNB Boligkredit. Fondens största emittenter var SNAM S.P.A., E.ON SE och Sveriges Säkerställda Obligationer.

Förvaltarna om månadens emissioner:
"Det har varit relativt få emissioner av gröna obligationer under månaden eftersom man haft en så kallad ”silent period” vilket innebär att emittenter inte får ge ut nya obligationer så nära inpå kvartalsrapporteringen. Vi har dock köpt in två nya gröna obligationer till fonden under månaden. Dessa var BNP Paribas SA (A-) och fastighetsbolaget Klövern som har erhållit en BBB- rating från det tyska ratingbolaget SCOPE"

Bank/finans var vid månadens slut fondens största sektor följt av fastigheter.

Captor Dahlia Green Bond, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent0,2
Fond i år, förändring i procent1,5

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien BNP Paribas

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.