Nyhet

Captor Dahlia Green Bond ökade 0,2 procent i oktober - få emissioner av gröna obligationer

Fonden Captor Dahlia Green Bond steg 0,2 procent i oktober. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 1,5 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondens förvaltare uppger att börserna fortsatte att stiga i oktober medan kreditspreadar gick ned vilket innebar en något positiv inledning av månaden, men att det sedan kom indikationer på att antalet smittade stigit, och sentimentet blev något annat.

Vid månadens slut var fondens största innehav Sveriges Säkerställda Obligationer, SNAM S.P.A. och DNB Boligkredit. Fondens största emittenter var SNAM S.P.A., E.ON SE och Sveriges Säkerställda Obligationer.

Förvaltarna om månadens emissioner:
"Det har varit relativt få emissioner av gröna obligationer under månaden eftersom man haft en så kallad ”silent period” vilket innebär att emittenter inte får ge ut nya obligationer så nära inpå kvartalsrapporteringen. Vi har dock köpt in två nya gröna obligationer till fonden under månaden. Dessa var BNP Paribas SA (A-) och fastighetsbolaget Klövern som har erhållit en BBB- rating från det tyska ratingbolaget SCOPE"

Bank/finans var vid månadens slut fondens största sektor följt av fastigheter.

Captor Dahlia Green Bond, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent0,2
Fond i år, förändring i procent1,5

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt