Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Captor Dahlia Green Bond ökade 0,7 procent i juli

Fonden Captor Dahlia Green Bond steg 0,7 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Daniel Karlgren och Cecilia Dahlstedt Myrgård.

"Under juli månad har oron för en andra våg av coronaspridning fortsatt globalt. På räntemarknaderna föll de långa Euro-räntorna med ca 8-10 räntepunkter och kreditspreadar gick ihop. Svenska räntor och kreditspreadar har stått mer stilla, men som helhet var marknadsrörelserna gynnsamma för fonden som steg med 0,7 procent under månaden", skriver förvaltarna.

Förvaltarna uppger att man i juli inte deltagit i några nya emissioner.

Vid månadsskiftet hade fonden en duration på 3,97 år. Sektorallokeringen var vid tidpunkten störst mot fastigheter, bank/finans och därefter infrastruktur.

De största emittenterna var Stockholm Energi Holding, SNAM och E.ON med andelarna 4,0, 3,8 respektive 3,7 procent.

Captor Dahlia Green Bond, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent0,7
Fond i år, förändring i procent0,4

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om E.On

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien E.On

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt