Captor Scilla Nordic Equity sjönk 4,5 procent i oktober - fondens samtliga sektorer bidrog negativt

Nyhet

Captor Scilla Nordic Equity sjönk 4,5 procent i oktober - fondens samtliga sektorer bidrog negativt

Fonden Captor Scilla Nordic Equity minskade 4,5 procent i oktober, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 5,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 5,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Oktober började med svagt stigande aktiekurser men övergick till ett negativt sentiment. Bolagsrapporter påverkade aktiemarknaden positivt men en ökad smittspridning i världen vände den positiva trenden till en negativ.

"Bolagen i fonden överpresterade under september månad men tappade igen under den första veckan i oktober. Därav den mindre skillnaden i nedgång mellan fonden och jämförelseindex", beskriver förvaltarna.

Fondens samtliga sektorer bidrog negativt under månaden. Sämsta sektorerna var finans och kommunikation. Holmen, Axfood, Kesko och Kinnevik var de bolag som bidrog positivt.

Svenska kronan har stärkts mot övriga valutor under månaden där den största rörelsen skett mot norska kronan med 2 procent.
Enligt förvaltarna har fonden hittills utvecklats väl och i linje med förväntansbilden avseende såväl avkastning som risknivå utefter rådande marknadsutveckling.

Fonden har en aktieexponering på 64 procent.

Captor Scilla Nordic Equity, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-4,5
Index MM, förändring i procent-5,4
Fond i år, förändring i procent-5,7

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev