Nyhet

Captor Scilla Nordic Equity sjönk 4,5 procent i oktober - fondens samtliga sektorer bidrog negativt

Fonden Captor Scilla Nordic Equity minskade 4,5 procent i oktober, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 5,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 5,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Oktober började med svagt stigande aktiekurser men övergick till ett negativt sentiment. Bolagsrapporter påverkade aktiemarknaden positivt men en ökad smittspridning i världen vände den positiva trenden till en negativ.

"Bolagen i fonden överpresterade under september månad men tappade igen under den första veckan i oktober. Därav den mindre skillnaden i nedgång mellan fonden och jämförelseindex", beskriver förvaltarna.

Fondens samtliga sektorer bidrog negativt under månaden. Sämsta sektorerna var finans och kommunikation. Holmen, Axfood, Kesko och Kinnevik var de bolag som bidrog positivt.

Svenska kronan har stärkts mot övriga valutor under månaden där den största rörelsen skett mot norska kronan med 2 procent.
Enligt förvaltarna har fonden hittills utvecklats väl och i linje med förväntansbilden avseende såväl avkastning som risknivå utefter rådande marknadsutveckling.

Fonden har en aktieexponering på 64 procent.

Captor Scilla Nordic Equity, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-4,5
Index MM, förändring i procent-5,4
Fond i år, förändring i procent-5,7

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt