Nyhet

Carasent har gjort riktad nyemission till Vitruvian Partners - tagit in cirka 420 miljoner norska kronor

IT-bolaget Carasent har under gårdagen genomfört en riktad nyemission på cirka 420 miljoner norska kronor till Cardigan Holdco, vilka ägs av det europeiska private-equity bolaget Vitruvian Partners. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom emissionen säljer Carasent cirka 11,99 miljoner aktier till ett pris per aktie om 35,05 norska kronor. Det medför att antalet aktier i Carasent ökar med 17,99 procent och uppgår till cirka 78,6 miljoner efter transaktionen.

Vitruvian Partners kommer genom Cardigan Holdco äga 15,25 procent av Carasent som idag rusar 12,4 procent på Oslobörsen.

Bland Vitruvian Partners andra investeringar i välkända bolag finns BHG Group, Storytel, Just Eat och EasyPark.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Carasent

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Carasent

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt