Carbiotix har uppnått flera viktiga milstolpar i Axos-uppskalingen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Carbiotix har uppnått flera viktiga milstolpar i Axos-uppskalingen

Forskningsbolaget Carbiotix meddelar att bolaget har uppnått flera viktiga milstolpar i uppskalningen av sin prebiotiska majsfiberextraktingrediens som innehåller Axos. Dessa inkluderar optimering av bolagets första kommersiella Axos-process och produkt, säkerställande av en leverans av majskli från en av de fem största globala spannmålsproducenterna och införandet av en första uppskalningsplan för tillverkning av Axos. Det framgår av ett pressmeddelande.

Carbiotix kommer nu att påskynda uppskalningsverksamheten under andra halvåret 2020 när bolaget riktar sig till den globala marknaden för prebiotiska ingredienser värd 5 miljarder euro, samt medicinska livsmedel och terapeutiska tillämpningar på marknader som överstiger 15 miljarder euro.

Axis är en andra generationens prebiotika som Carbiotix och dess forskningschef doktor Peter Flack har forskat kring och utvecklat under de senaste åtta åren. Prebiotika är icke-nedbrytningsbara kolhydrater och mat anpassad för en individs probiotiska tarmbakterier som stimulerar produktionen av viktiga kortkedjiga fettsyror, SCFA, så kallade metaboliter som är viktiga för att upprätthålla den allmänna hälsan.

Tidiga in-vitro-studier utförda av Carbiotix visade att Axos var upp till tio gånger bättre än första generationens prebiotiska ingredienser som Inulin, FOS och GOS avseende bifidogenisk effekt, produktion av SCFA, fermenteringstid och tolererbarhet. Axos tillverkas av majskli i en kemisk och enzymatisk process som är kostnadseffektiv och flexibel, och därmed lämplig för produktion av ingredienser för livsmedel och dryckesprodukter, kosttillskott, medicinska livsmedel och läkemedel.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Carbiotix

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Carbiotix

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.