Carlsquare sänker motiverat värde för Boozt - Börskollen

Nyhet

Carlsquare

Carlsquare sänker motiverat värde för Boozt

Carlsquare sänker motiverat värde för e-handelsbolaget Boozt till 166,9 kronor (200). Det framgår av en uppdragsanalys.

E-handelsbolaget växte med 29,8 procent under andra kvartalet med en rörelsemarginal om 5,5 procent vilket var "en bit under våra högt ställda förväntningar", skriver Carlsquare.

Analysfirman tror emellertid på ett starkare Q3 till följd av en uppdämd efterfrågan. Med anledning av en en stark avslutning på andra kvartalet samt bolagets uppreviderade guidning för helåret höjer Carlsquare sitt estimat för nettoomsättningen med 0,5 procent till 5,6 miljarder kronor för 2021.

Dock förväntar de sig en rörelsemarginal på 4,4 procent och en justerad rörelsemarginal om 5,5 procent. Något som är en tydlig nedjustering från tidigare prognoser.

"Givet den starka kursutvecklingen och med liggande prognoser bedömer vi att aktien är nära fullvärderad" avslutar analysfirman.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev