Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Carnegie Micro Cap ökade 9,55 procent i augusti

Fonden Carnegie Micro Cap steg 9,55 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 15,13 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fonden har ökat i Bulten. Förvaltaren kommenterar.

"Vi får signaler om en stigande bilproduktion och om det materialiseras kommer vinstutvecklingen för Bulten att vara synnerligen god. Bolaget levererar fästelement till personbilsindustrin och det spelar ingen roll för bolaget om det är en el- eller förbränningsmotorbil även om en hybridbil med dubbla drivlinor naturligtvis är bäst. Bolaget har en rörelsemarginal om 8 procent som målsättning och vi ser den som realistisk på sikt. Om den nås är värderingsmultiplarna exceptionellt låga. Vi förväntar oss inte att man når riktigt dit nästa år men kommer man en bit på väg är värderingen av bolaget mycket attraktiv. Aktien steg med 22 procent i augusti."

Vostok New Ventures har enligt förvaltaren haft ett intressant år.

"E-hälsobolaget Babylon Health utvecklas extremt starkt samtidigt som samåkningstjänsten Bla Bla Car och elsparkcykeltjänsten Voi av naturliga skäl haft en tuff period. Detta bekräftades i den nyligen släppta kvartalsrapporten. Babylon Health är bolagets överlägset största innehav och det är svårt att inte bli exalterad över utvecklingen. Här hemma har många åsikter om elsparkcyklar och Voi väcker känslor. Vi ser nu hur städer öppnar upp och Vois verksamhet kommer igång. Det är ingen tvekan om att elsparkcykeln är här för att stanna och Voi verkar vara en mycket skicklig operatör. Styrande politiker vill helt enkelt att den skall finnas i våra städer. Vois långsiktiga plan sträcker sig långt bortom elsparkcykeln. Vostok New Ventures steg med 20 procent i augusti."

Carnegie Micro Cap, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent9,55
Fond i år, förändring i procent15,13

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt