Carnegie rekommenderar fyra tillväxtaktier - Di - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Carnegie rekommenderar fyra tillväxtaktier - Di

Carnegie rekommenderar ett antal aktier inom tillväxt- och tekniksektorn efter den senaste tidens press.

Karl Hedberg, som är aktiechef på Carnegie, pekar ut BHG som en aktie att direkt plocka upp trots rusningen på 7 procent på tisdagen, skriver Dagens industri.

Hedberg menar att det fortfarande finns en intressant uppsida i aktien. BHG har stigit med 126 procent på ett år men också backat 25 procent från toppen.

”Den handlas med för stor rabatt jämfört med andra e-handlare. En rimlig förväntan är att den ska kunna gå 30 procent”, säger han.

Två andra aktier att hålla ögonen på är Sinch och Fortnox. Hedberg säger att detta är två bolag som är intressanta att plocka upp på nästa rekyl. Uppsidan är 40-50 procent på ett års sikt när sektorrotationen avtar, enligt honom.

Hans rekommendation för de som vill haka på värdeaktiernas momentum är Autoliv. Där ser han en uppsida på 25-30 procent.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev