Carnegie skruvar upp riktkursen för Evolution, men upprepar behåll på för hög värdering

Nyhet

{newsItem.title}

Carnegie skruvar upp riktkursen för Evolution, men upprepar behåll på för hög värdering

Carnegie höjer riktkursen på Evolution till 890 kronor (720), med upprepat behåll, enligt senaste analysen.

Rekommendationen lämnas oförändrad på grund av den höga värderingen medan riktkursen höjs mot bakgrund av höjda prognoser och förväntningar om att underliggande efterfrågan borde vara stödjande för tillväxten.

I analysen inkluderas också Netent-förvärvet (från 1 december). Den affären blir enligt Carnegie bidragande till vinsten och borde inte på något sätt vara skadlig för marginalen.

Prognosen för Q4 är 58 procent högre intäkter (42 procent organiskt), och justerat ebitda på 167,6 miljoner euro (marginal 62,5 procent).

För 2020-2022 höjer Carnegie den justerade vinstprognosen med 1-11 procent, pådriven av Netent-konsolideringen. Justerat ebitda höjs 3 procent för 2020 och 35 procent för 2021-2022.

Tillväxten är i fokus för Evolution enligt vd-kommentaren i Q3. Carnegie ser positiva möjligheter till att skala upp denna under 2021; bolaget är nu live i högtillväxtmarknaden Pennsylvania, live med Flutter i Storbritannien, har avtal med Fanduel och borde snart också vara live i Michigan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Evolution Gaming

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Evolution Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev