Carnegie Småbolagsfond ökade 6,10 procent i augusti
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Carnegie Småbolagsfond ökade 6,10 procent i augusti

Fonden Carnegie Småbolagsfond steg 6,10 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 1,42 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren Viktor Henriksson kommenterar innehavet Systemair.

- Systemair har haft en synnerligen god utveckling sedan vi tog in aktien i portföljen för ett halvår
sedan. I ett längre perspektiv tror vi att ventilation kommer allt mer i fokus drivet av att miljö och energieffektivitet står högt på dagordningen samtidigt som coronapandemin belyser vikten av ett bra inomhusklimat. Systemair har historiskt växt kraftigt genom förvärv, något som lagts på is när lönsamhetsförbättring varit i fokus. Kanske kan förvärv komma åter på agendan när lönsamhetsförbättringen är exekverad? Miljövinkeln är intressant då ESG-favoriter åtnjuter en rejäl värderingspremie på börsen. Systemair har fortfarande en attraktiv värdering. Aktien steg med 32 procent i augusti.

Han kommenterar även innehavet Dometic.

- Dometic har presterat starkt sedan botten i början av april och det är lätt att tycka att den procentuella kursuppgången känns hisnande. Värt att beakta är naturligtvis att kursutvecklingen
dessförinnan var riktigt svag samt att aktien idag handlas ungefär på samma nivå som i början av året. Vår uppfattning är att marknaden för husbilar, som är Dometics viktigaste marknad, strukturellt har förbättrats. Vi tror inte att det rör sig om en kortsiktig coronaeffekt utan är av uppfattningen att marknaden beständigt har förbättrats. I ljuset av det kan man tycka att det motiverar ett högre värde på Dometic. Julistatistik från Tyskland och USA var exceptionellt starka och vi tror på rejält höjda vinstprognoser för Dometic framgent och i ljuset av det är aktien lågt värderad i absoluta tal och jämfört med sin egen historik. Aktien steg med 25 procent i augusti.


Carnegie Småbolagsfond, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent6,10
Fond i år, förändring i procent1,42

Love Josefsson
[email protected], 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Dometic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt