Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Carnegie Småbolagsfond ökade 8,5 procent i juli - Nent bästa innehav under månaden

Fonden Carnegie Småbolagsfond steg 8,5 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 4,4 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig förvaltare Viktor Henriksson.

Enligt Henriksson presterade flera av fondens innehav bra under gångna rapportperiod.

"Bäst av innehaven under årets andra kvartal gör vi bedömningen att taktätningsbolaget Nordic
Waterproofing presterade. Rapporten var rakt igenom urstark med omsättning och resultat som
vida överträffade förväntningarna. Lönsamheten får en del hjälp av låga råvarupriser men framför allt bedömer vi att det handlar om en bra prestation från bolagets sida."

Även Nent presterade bra enligt Henriksson, och var enligt förvaltaren fondens bästa innehav under månaden.

"Abonnenttillväxten i streamingtjänsten Viaplay har slagit alla förväntningar, värdeskapande affärer har genomförts och intressanta expansionsplaner har lanserats. Men kanske framförallt, strategin att kombinera lokalt producerade serier i kombination med attraktiva sporträttigheter har bevisat sin dragningskraft."

Positiva bidragsgivare för månaden var Stillfront Group, Nordic Waterproofing, Embracer Group, Nent och Billerudkorsnäs.

Negativa bidragsgivare för månaden var Atrium Ljungberg, Millicom, Loomis, Hufvudstaden och Resurs Holding.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Stillfront Group, Nordic Waterproofing, Scandi Standard, Nent och Bufab.

Carnegie Småbolagsfond, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent8,5
Fond i år, förändring i procent-4,4

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt