Carnegie Småbolagsfond ökade 8,5 procent i juli - Nent bästa innehav under månaden

Nyhet

Carnegie Småbolagsfond ökade 8,5 procent i juli - Nent bästa innehav under månaden

Fonden Carnegie Småbolagsfond steg 8,5 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 4,4 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig förvaltare Viktor Henriksson.

Enligt Henriksson presterade flera av fondens innehav bra under gångna rapportperiod.

"Bäst av innehaven under årets andra kvartal gör vi bedömningen att taktätningsbolaget Nordic
Waterproofing presterade. Rapporten var rakt igenom urstark med omsättning och resultat som
vida överträffade förväntningarna. Lönsamheten får en del hjälp av låga råvarupriser men framför allt bedömer vi att det handlar om en bra prestation från bolagets sida."

Även Nent presterade bra enligt Henriksson, och var enligt förvaltaren fondens bästa innehav under månaden.

"Abonnenttillväxten i streamingtjänsten Viaplay har slagit alla förväntningar, värdeskapande affärer har genomförts och intressanta expansionsplaner har lanserats. Men kanske framförallt, strategin att kombinera lokalt producerade serier i kombination med attraktiva sporträttigheter har bevisat sin dragningskraft."

Positiva bidragsgivare för månaden var Stillfront Group, Nordic Waterproofing, Embracer Group, Nent och Billerudkorsnäs.

Negativa bidragsgivare för månaden var Atrium Ljungberg, Millicom, Loomis, Hufvudstaden och Resurs Holding.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Stillfront Group, Nordic Waterproofing, Scandi Standard, Nent och Bufab.

Carnegie Småbolagsfond, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent8,5
Fond i år, förändring i procent-4,4

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev