Carnegie Sverigefond ökade 4,1 procent i juli - ökar i ABB och Kinnevik

Nyhet

Carnegie Sverigefond ökade 4,1 procent i juli - ökar i ABB och Kinnevik

Fonden Carnegie Sverigefond steg 4,1 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 6 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig förvaltare Simon Blecher.

Enligt Blecher presterar fondens innehav bra trots oroligheter på många marknader runt om i världen.

"Vi noterar att trots detta utvecklas de flesta innehav i portföljen underliggande bra och stabila
innehav som Essity och Holmen kanske inte rört sig kursmässigt särskilt mycket, men
verksamheten går bra och på tal om Holmen rapporteras rekordförsäljningar av skog till dubbla Holmens värdering…"

Positiva bidragsgivare för månaden var Ericsson, Kinnevik, Lifco AB, Holmen AB och ABB Ltd.

Negativa bidragsgivare för månaden var Atrium Ljungberg, H&M, Electrolux, Duni AB och Skanska.

Under månaden ökade fonden i ABB och Kinnevik.

"I ABB kommer de mesta bli bättre och en kudde i form av ett gigantiskt återköp begränsar nedsidan; Kinnevik drar upp affärstempot och dolda värden realiseras dag för dag samtidigt som de fortfarande handlas med rabatt när flera andra investmentbolag har premie."

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Investor, Holmen, Volvo, Essity och ABB.

Carnegie Sverigefond, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent4,1
Fond i år, förändring i procent-6

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev