Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Castellum kontrollerar 88,7 procent av aktierna i Kungsleden, förlänger anmälningstid i uppköpsbud

Fastighetsbolaget Castellum meddelar att när anmälningstiden i uppköpsbudet på samtliga aktier i branschkollegan Kungsleden löpte ut den 29 oktober har erbjudandet accepterats av aktieägare motsvarande 78,8 procent av kapitalet och rösterna i Kungsleden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tillsammans med de aktier i Kungsleden som Castellum har förvärvat på marknaden, motsvarar
det 88,7 procent av kapitalet och rösterna i Kungsleden.

Castellum har beslutat att förlänga acceptfristen för erbjudandet till och med den 9 november klockan 15.00 för att kvarvarande aktieägare ska ges möjlighet att acceptera erbjudandet.

Castellum kan komma att förvärva aktier i Kungsleden på marknaden under den förlängda acceptfristen. Castellum förbehåller sig rätten att ytterligare förlänga acceptfristen för erbjudandet och att senarelägga tidpunkten för utbetalning av vederlag.

Castellum avser att påkalla tvångsinlösen och verka för att Kungsledens aktier avnoteras från Nasdaq Stockholm, förutsatt att bolaget uppnår ett ägande på mer än 90 procent av aktierna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt