Nyhet

Catella

Catella minskar omsättning och rörelseresultat under fjärde kvartalet

Fastighetsrådgivaren Catella redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten minskade. Styrelsen föreslår höjd utdelning.

Omsättningen sjönk 26,0 procent till 534 miljoner kronor (722).

Rörelseresultatet blev 23 miljoner kronor (122).

Resultatet före skatt var -29 miljoner kronor (113).

Resultatet efter skatt för kvarvarande verksamheter blev -32 miljoner kronor (72).

I utdelning föreslås 0,90 kronor (0). Det ursprungliga utdelningsförslaget i fjol, som var på 0,90 kronor, drogs tillbaka på grund av coronapandemin.

"Sammantaget är resultatet i fjärde kvartalet en besvikelse, men under ytan pågår många positiva åtgärder i syfte att växa förvaltat kapital inom främst Property Investment Management där utvecklingen av nya produkter inom flera vertikaler pågår. Samtidigt arbetar vi aktivt för att stärka vår position inom Corporate Finance genom produkt- och kompetensutveckling, samt genom att öka det europeiska samarbetet inom affärsområdet och med Property Investment Management", säger Johan Claesson, tillförordnad vd på Catella, i en kommentar.

Catella, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning534722-26,0%
Rörelseresultat23122-81,1%
Rörelsemarginal4,3%16,9%
Resultat före skatt-29113
Nettoresultat-3272
Utdelning per aktie, kronor0,900


http://media.finwire.com/media/FWM005B1C3-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Catella B

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Catella B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt