Nyhet

Catella

Catella rapporterar högre justerat rörelseresultat

Fastighetsrådgivaren Catella redovisar en minskad omsättning men förbättrat justerat rörelseresultat under andra kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen sjönk 7,4 procent till 462 miljoner kronor (499).

Rörelseresultatet blev -31 miljoner kronor (39).

Justerat rörelseresultat utföll på 113 miljoner kronor (73), med en justerad rörelsemarginal på 24,5 procent (14,6).

Det som främst bidragit till förbättringen är den fortsatta ökningen av förvaltat kapital inom affärsområdet Property Investment Management, PIM, och ett mycket starkt kvartal för Corporate Finance, skriver bolaget.

Det förvaltade kapitalet inom PIM ökade till 112 miljarder kronor, en ökning med närmare 15 miljarder kronor jämfört med föregående år.

Resultatet före skatt var -62 miljoner kronor (21), och efter skatt -87 miljoner kronor (-73).

”Vi ser för närvarande på möjligheterna att lansera ytterligare fonder och partnerbolag för att möta den efterfrågan vi ser på marknaden, både inom specifika nischer och i nya marknader. Intresset för Catellas fonder fortsätter att vara starkt och utöver tillväxten i förvaltat kapital uppgick framtida investeringsåtagande till nästan 10 mdkr vilket möjliggör en handlingskraft framåt”, säger vd Christoffer Abramson.

Catella, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning462499-7,4%
Rörelseresultat-3139
Rörelsemarginal7,8%
Rörelseresultat, justerat1137354,8%
Rörelsemarginal, justerad24,5%14,6%
Resultat före skatt-6221
Nettoresultat-87-73


http://media.finwire.com/media/FWM006480D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Catella B

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Catella B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt