Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Catella

Catella rapporterar högre justerat rörelseresultat

Fastighetsrådgivaren Catella redovisar en minskad omsättning men förbättrat justerat rörelseresultat under andra kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen sjönk 7,4 procent till 462 miljoner kronor (499).

Rörelseresultatet blev -31 miljoner kronor (39).

Justerat rörelseresultat utföll på 113 miljoner kronor (73), med en justerad rörelsemarginal på 24,5 procent (14,6).

Det som främst bidragit till förbättringen är den fortsatta ökningen av förvaltat kapital inom affärsområdet Property Investment Management, PIM, och ett mycket starkt kvartal för Corporate Finance, skriver bolaget.

Det förvaltade kapitalet inom PIM ökade till 112 miljarder kronor, en ökning med närmare 15 miljarder kronor jämfört med föregående år.

Resultatet före skatt var -62 miljoner kronor (21), och efter skatt -87 miljoner kronor (-73).

”Vi ser för närvarande på möjligheterna att lansera ytterligare fonder och partnerbolag för att möta den efterfrågan vi ser på marknaden, både inom specifika nischer och i nya marknader. Intresset för Catellas fonder fortsätter att vara starkt och utöver tillväxten i förvaltat kapital uppgick framtida investeringsåtagande till nästan 10 mdkr vilket möjliggör en handlingskraft framåt”, säger vd Christoffer Abramson.

Catella, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning462499-7,4%
Rörelseresultat-3139
Rörelsemarginal7,8%
Rörelseresultat, justerat1137354,8%
Rörelsemarginal, justerad24,5%14,6%
Resultat före skatt-6221
Nettoresultat-87-73


http://media.finwire.com/media/FWM006480D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Catella

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Catella

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.