Nyhet

Caterpillar

Caterpillar lyfter i förhandeln på positiv Cowen-analys - ser ny supercykel

Cowen har inlett bevakning av amerikanska verkstadsbjässen Caterpillar med rekommendationen outperform. Riktkursen är satt till 241 dollar, vilket motsvarar en uppsida på 28 procent från stängningskursen på onsdagen.

Cowens positiva syn på bolaget kommer från att man tror att nästa supercykel är på gång. Caterpillar spås komma att uppvisa högre intäkter, brutto- och rörelsemarginal samt resultat per aktie under de kommande tre åren i rad.

Längre framåt på tio års sikt bedömer Cowen att Caterpillar har intäktspotential på 35 miljarder dollar från autonoma lösningar.

”Vi förväntar oss att minst 75 procent av Caterpillars marknader kommer att jobba på att minska utsläppen. Vi förväntar oss en stark tillväxt inom service, organiskt och genom förvärv”, skriver Cowen-analytikern Matt Elkott.

Caterpillar stiger drygt 1 procent i förhandeln på torsdagen. Det efter att aktien stängt på onsdagen på den lägsta kursen sedan 1 februari i år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Caterpillar

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Caterpillar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt